راهکار SSL Offloading چیست؟ به زبان ساده

SSL Offloading یکی از مفاهیم مهم در آموزش هک و امنیت شبکه است که پردازش رمزنگاری SSL/TLS را از سرورهای اصلی به یک دستگاه واسط مانند Load Balancer منتقل می‌کند. این کار باعث کاهش بار پردازشی سرورها و افزایش سرعت پاسخ‌دهی می‌شود. دستگاه واسط، داده‌های رمزنگاری‌شده را دریافت، رمزگشایی و پردازش کرده، سپس آن‌ها را به سرور اصلی ارسال می‌کند. این روش در دیتاسنترها و سرویس‌های ابری برای بهینه‌سازی عملکرد و امنیت استفاده می‌شود.راهکار SSL Offloading چیست و چگونه کار میکند؟ در اصل این راهکار یکی از روش های کاهش بار بر روی وب سرور میباشد که فرآیند و بار رمزگذاری و رمزگشایی داده های وب سرور هارا کاهش از روی وب سرور ها حذف میکند.
پروتکل SSL (البته این پروتکل منسوخ شده است و نسخه جایگزین آن TLS میباشد اما نام راهکار SSL Offloading تغییری نکرده است برای همان از عنوان SSL استفاده میکنیم) پروتکلی است که به جهت رمزگذاری و رمزگشایی داده ها و ضمانت ارسال داده ها به صورت کامل و کاملا امن را بر روی بستر HTTP میباشد.
انجام محاسبات و الگوریتم SSL به جهت اینکه داده هم رمزنگاری و هم رمزگشایی شود بسیار سخت و سنگین میباشد پس از همین بابت برای کاهش بار موجود بر روی وب سرور و جداسازی ترافیک دریافتی وب و بارمحاسباتی رمزگذاری و رمزگشایی ما از راهکار SSL Offloading استفاده میکنیم.

راهکار SSL Offloading چیست؟

با این راهکار و مفهوم SSL تا حدودی آشنا شدیم اما به صورت کلی SSL پروتکلی است که داده هارا برای ما رمزنگاری میکند و در جلوگیری از حملات متنوعی از جمله Reply Attack و MITM کاربرد دارد و کمک زیادی میکند.
پروتکل SSL باتوجه به خوبی که دارد میزان بار محاسباتی زیادی هم در پی دارد بدین شکل که این فرآیند بر روی سرور(ها) و پردازش CPU آنها بسیار تاثیر گذار میباشد

درکنار اینکه این سرور(ها) میزان ترافیک دریافتی و پردازش درخواست های دریافتی وب راهم باید بررسی کند و پاسخ آن را ارسال کند پس از همین جهت باید راهکاری داشته باشیم که وب سرور ما توانایی این را داشته باشد که به پاسخ های دیگری پاسخ دهد و بار اضافی بر روی آن نباشد.بیشتر ببینید: دوره SANS Security 573 | خودکارسازی امنیت اطلاعات با Python

پس ما یک راهکار را به این جهت استفاده میکنیم که بار محاسباتی SSL که شامل رمزنگاری داده ها و رمزگشایی آنها میشود را از روی وب سرور حذف کنیم و بر روی یک سرور دیگر که به اصطلاح به آن SSL Load Balancer یا SSL Offloading Server گفته میشود قرار دهیم.

نحوه کار SSL Offloading چگونه است؟

توجه داشته باشید این فرآیند و هدف از این راهکار این است که ما پردازش SSL را مستقیما بر روی سرور وب خودمان به انجام نرسانیم و وقتی که ما این پردازش را جداسازی میکنیم و روی یک تجهیز دیگه قرار میدیم بدین شکل میشه که وقتی داده ای از سمت کاربر به سمت وب سرور ارسال میشه در ابتدا داده بر روی پروتکل HTTPS ( به صورت رمزنگاری شده ) در سروری که SSL Offloading را انجام میدهد دریافت میشود و بعد از آن بعد از رمزگشایی کردن داده ها، داده به صورت متن ساده ( Clear Text ) به سمت وب سرور ارسال میشود.بیشتر بخوانید: UBA یا همان User Behavior Analytics چیست؟ به زبان ساده

توجه داشته باشید که این فرآیند صرفا بر روی یک تجهیز خارجی و تهجیز بالا دستی از سرور قابل انجام نیست بلکه این موضوع میتواند بر روی خوده سرور وب انجام شود اما پردازش با یک پردازشگر و سخت‌افزاری دیگری به انجام برسد.

مزیت استفاده از SSL Offloading چیست؟

  • قرار گیری میزان بار محاسباتی SSL Handshake بر روی یک دیوایس دیگر با سرعت بالاتر
  • افزایش سرعت و میزان توانایی پردازش سرور وب
  • افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب سایت
  • افزایش پایداری و Performance وب سایت
  • پیاده سازی راحت تر HTTPS Inspection ( بازرسی HTTPS فرایندی میباشد که در آن بسته های HTTPS کاملا بررسی و بازرسی میشوند که کد های مخرب به صورت رمز شده در آنها قرار نگرفته باشد چون که رمزنگاری و SSL هم میتونه یک شمشیر دو لبه باشه )

انواع حالت های SSL Offloading کدامند؟

توجه داشته باشید که SSL Offloading دو حالت را شامل میشود که به شرح زیر میباشند:

حالت اول - SSL Termination

این روش همان روشی است که در بالا توضیح دادیم و نحوه کار آن هم بدین شکل است که داده رمزنگاری شده در سرور SSL Offloading دریافت میشود و داده پس از رمزگشایی به سمت وب سرور ارسال و پاسخ آن نیز در سرور SSL Offloading رمزنگاری میشود و به سمت کلاینت و درخواست کننده مورد نظر ارسال میشود.

حالت دوم - SSL Bridging

این حالت با حالت SSL Termination متفاوت میباشد زیرا که داده ها به صورت رمزنگاری شده در سرور SSL Offloading دریافت میشوند و به همان صورت هم به سمت وب سرور ارسال میشوند و فرآیند رمزگشایی آنها به عهده وب سرور میباشد.
دراصل این فرآیند به جهت بررسی های اضافی و داشتن بازرسی بر روی ترافیک های رمزنگاری شده وب میباشد که از لحاظ داشتن محتوا و کد های مخرب بررسی شوند و درصورت داشتن مشکل Drop شوند در غیر این صورت به همان شکل ( کاملا رمز شده ) به سمت وب سرور ارسال شوند به جهت رمزگشایی در وب سرور و پردازش درخواست

موفق باشید



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد